Privacybeleid

Als je meer wilt weten over hoe wij omgaan met jouw persoonlijke gegevens, dan ben je bij ons aan het juiste adres. We geven je alle informatie die je moet weten over onze afdeling communicatie, verkoop en klantenservice. Ons doel is om jou als klant een veilig gevoel te geven.

Persoonlijke gegevens en GDPR

Daily Sports AB, bedrijfsID nr. 556217-7955, (“Daily Sports”), Tulegatan 47, 113 53 Stockholm, is de verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens waarvoor Daily Sports het doel en de middelen voor de verwerking van persoonsgegevens vaststelt, zowel intern binnen de organisatie als extern op bijvoorbeeld de website, sociale forums en blogs, enz. Functionaris voor gegevensbescherming – De functionaris voor gegevensbescherming van Daily Sports AB, Anna Andersson, kan worden gecontacteerd op anna.andersson@dailysports.se. Klachten met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens door Daily Sports kunnen worden ingediend bij Daily Sports en de Zweedse autoriteit voor gegevensbescherming.

Vragen over de verwerking van persoonsgegevens door Daily Sports kun je sturen naar customerservice@support.dailysports.se.

Daily Sports is een Zweeds modebedrijf dat golfkleding en actieve kleding voor vrouwen over de hele wereld ontwerpt, produceert en verkoopt. De verwerking van persoonsgegevens door het bedrijf is voornamelijk gericht op het nakomen van contracten met de betrokkenen en op marketing en het informeren van klanten over de producten van het bedrijf. De verwerking van persoonsgegevens vindt voornamelijk plaats op de eigen servers van het bedrijf in Zweden. Voor bepaalde vormen van verwerking schakelt Daily Sports gegevensverwerkers in. Elke verwerking die wordt uitgevoerd door de gegevensverwerker is onderworpen aan een gegevensverwerkingsovereenkomst. Op verzoek zal Daily Sports informatie verstrekken over welke gegevensverwerkers worden gebruikt en welke verwerkingen zij uitvoeren. De verwerking van persoonsgegevens door elke eenheid wordt hieronder geschetst.

DE COMMUNICATIEAFDELING

Doel: Marketing van de producten van het bedrijf via nieuwsbrieven, sms en sociale media, zoals Facebook, smart tag, Instagram, YouTube, Pinterest, wedstrijden en evenementen, enz.

Uitgevoerde verwerkingen: Communicatie over marketing van onze producten, communicatie voor en na deelname aan een wedstrijd of evenement (bijv. bevestiging van inschrijving, vragen of evaluaties). Verificatie van identiteit en leeftijd en het bijhouden van correcte actuele informatie, communicatie over winnaars en levering van eventuele prijzen, zoals kleding of accessoires van Daily Sports.

Categorie van persoonsgegevens: Voornaam, achternaam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, IP-adres.

Wettelijke basis: Gerechtvaardigd belang of toestemming. Indien gerechtvaardigd belang de wettelijke basis is, hebben wij vastgesteld dat onze verwerking van uw persoonsgegevens in de vorm van marketing van onze producten en communicatie met u in de vorm van nieuwsbrieven, evenals in het geval van deelname aan evenementen, wedstrijden, enz. zwaarder weegt dan de bescherming van uw persoonsgegevens en geen inbreuk maakt op uw fundamentele rechten en vrijheden.

Bewaartermijn: Totdat de klant zich heeft afgemeld.

DE VERKOOPAFDELING

Doel: Orders/aankopen kunnen verwerken

Uitgevoerde verwerking: De verwerking van persoonsgegevens vindt plaats in verband met de ontvangst van een bestelling/aankoop. Levering (inclusief kennisgeving en eventueel contact over leveringen). Betalingsverwerking (inclusief analyse van mogelijke betalingsoplossingen, wat een controle van de betalingsgeschiedenis en het opvragen van kredietrapporten bij Klarna kan inhouden). Behandeling van klachten. Opslag van persoonsgegevens om zaken zoals klachten te kunnen afhandelen en om te kunnen voldoen aan vereisten voor rekeningen, belastingen en vergoedingen, etc.

Categorie persoonsgegevens: Voornaam, achternaam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, betalingsgeschiedenis, aankoopinformatie, bijv. welk product is besteld en afleveradres.

Wettelijke basis: De verwerking van persoonsgegevens is noodzakelijk voor de uitvoering van de verkoopovereenkomst en wettelijke verplichtingen met betrekking tot bijvoorbeeld boekhouding, belastingen en vergoedingen. Het verzamelen en verwerken van persoonlijke gegevens is nodig om ons in staat te stellen onze verplichtingen onder het verkoopovereenkomst na te komen. Als de gegevens niet worden verstrekt, kunnen onze verplichtingen niet worden nagekomen en zijn wij genoodzaakt je aankoop te weigeren.

Bewaartermijn: Tot de aankoop is afgerond (inclusief levering en betaling) en voor een periode van 36 maanden daarna om eventuele klachten te kunnen behandelen. Zeven jaar voor de gegevens die nodig zijn voor de boekhouding en de controle van belastingen en heffingen.

KLantenservice

Doel: Klantenservicezaken kunnen afhandelen.

Uitgevoerde verwerking: Verwerking van persoonsgegevens is noodzakelijk voor communicatie met klanten en voor het beantwoorden van eventuele vragen die bij de klantenservice binnenkomen (telefonisch of via digitale kanalen, waaronder social media), alsmede voor het identificeren van klanten indien het noodzakelijk is om de zaak verder af te handelen. Onderzoek van eventuele klachten en ondersteuningsgevallen (inclusief technische ondersteuning).

Categorie persoonsgegevens: Voornaam, achternaam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, jouw correspondentie, gegevens over het tijdstip en de plaats van aankoop, eventuele storingen/klachten. Technische informatie over jouw apparatuur, gezondheidsgegevens (bijv. allergische reacties en gezondheidstoestanden waarover de klant ons informeert).

Wettelijke basis: Overeenkomst of gerechtvaardigd belang. De verwerking is noodzakelijk om te voldoen aan zowel jouw legitieme belang als ons belang bij het afhandelen van gevallen van klantenservice.

Bewaartermijn: Totdat de klantenservicezaak is afgesloten.

RECHTEN ALS CONSUMENT

De rechten van betrokkenen, verwijdering en rectificatie, etc.

    • Als consument heb je het recht om je rechten op te eisen in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming.
      • De persoon van wie persoonsgegevens worden verwerkt, heeft het recht Daily Sports AB te verzoeken om toegang tot en rectificatie of verwijdering van persoonsgegevens, of beperking van de verwerking met betrekking tot de betrokkene, of om bezwaar te maken tegen de verwerking van persoonsgegevens voor zover dit gebeurt in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving, de doeleinden van de verwerking van je persoonsgegevens, en op grond van overeenkomsten die met jou zijn gesloten.
    • Het recht op gegevensoverdraagbaarheid.
      • Als geregistreerde consument heb je het recht om je persoonlijke gegevens elders te verkrijgen en te gebruiken, bijvoorbeeld in een andere sociale mediadienst. Als verantwoordelijke partijen zijn wij verplicht om dit type overdracht van persoonlijke gegevens te faciliteren. Het is alleen van toepassing op persoonlijke informatie die je als consument zelf hebt verstrekt.

Toezicht en naleving

    • Algemeen
      • De medewerkers van Daily Sports dienen zich op de hoogte te stellen van het beleid en dit na te leven.
      • Daily Sports communiceert voortdurend, geeft voorlichting en werkt aan bewustwording op het gebied van de verwerking van persoonsgegevens.
      • Daily Sports toetst de kwaliteit van haar persoonsgegevensverwerking door middel van een jaarlijkse evaluatie.
      • Inbreuken op dit beleid moeten worden gemeld via de daarvoor bestemde kanalen. Meldingen kunnen anoniem en zonder risico op vergelding worden ingediend bij de functionaris voor gegevensbescherming van Daily Sports AB.

Wijziging en bijwerking van het privacybeleid

    • Algemeen
      • Daily Sports behoudt zich het recht voor om dit privacybeleid te allen tijde en om welke reden dan ook aan te vullen en te wijzigen. Wijzigingen kunnen in het bijzonder nodig zijn als gevolg van wijzigingen in de wetgeving inzake gegevensbescherming. Dit privacybeleid kan worden aangevuld met ander privacybeleid dat meer specifiek is voor bepaalde onderdelen van het bedrijf.